Zászló felettünk az Úr szerelme

Fotó: Csonka Gábor




Május 8-10 között volt az első Országos Táncos Zászlós Dicsőítő Konferenciára Budapesten, a Felház Keresztény Centrumban. Az előadók nélkül valamivel több, mint harminc résztvevő volt jelen, pedig ez egy dolgozós hosszú hétvége volt. Minden korosztály képviseltette magát. Csodálatos napok voltak ezek együtt.

Mindig különös és megtisztelő zászlót emelni a Győztesnek, a mi Urunknak, de még sose volt módom ezt ennyi zászlóssal együtt ezt megtenni. (Pedig otthon, a Pécsi Agapé Gyülekezetben is egyre többen zászlózunk, külön tánccsoport alakult ősszel.) Megtapasztaltuk, ahogy felszabadul Jézus ereje a bizonyságtételünk és az imádatunk által.

A programról néhány szóban:

A zászlós tábor első napján, csütörtökön lehetőség volt bekapcsolódni a 24 órás dicsőítésbe. Ekkor még nem volt teljes a létszám, de csodálatos volt együtt imádni az Urat.

Pénteken tanítások hangzottak el. A zászlózás igei alapjairól Prazsák Csilla tartott előadást, a közbenjárásról Matrózca Ibolya, a tánc igai alapjairól Lengyel Péter. Táncos gyakorlatot vezetett Gogolya Péterné Enikő és Lengyel Péter. Nagyon építő hasznos volt minden előadás, felszabadító volt az együtt táncolás.
Este ismét közös dicsőítés volt. Itt nem csak a Zászlós tábor résztvevői voltak jelen, ezért megnövekedett a létszám. Ezen a dicsőítésen az egyik legcsodálatosabb tapasztalat az egység volt. Egyre több helyen tapasztalom meg azt a csodát, hogy nem számít, ki melyik gyülekezetből származik, de a Zászlós táborban a második dicsőítő este az egységet éltük meg. Azt a csodát, amikor mi a test részei vagyunk, és a Fej, Jézus Krisztus mozdít mindannyiunkat az Ő akarata szerint. Ebben a közös imádatban jártunk közre hazánkért Magyarországért. 

Szombaton délelőtt dicsőítéssel, úrvacsorával készültünk a délutáni közbenjárásra. Közvetlenül a Budai vár alatt az alsó bástyánál imádkoztunk, énekeltünk, zászlóinkkal felemeltük Jézus győzelmét, körtáncokat jártunk. Hisszük ez az őszinte imádat is hozzájárul hazánk Jézushoz való visszatéréséhez.

Őszintén hisszük, hogy fontos dolog teljes erőnkből imádni az Urat mindennel, amit adott nekünk. Őszintén hisszük, fontos felszabadítani a nekünk adott kreativitást és olyan módon imádni a megváltót, ahogy Ő nekünk adta. Ez a konferencia egy határozott előre lépés volt ezen az úton.

Sokan kérdezik, mi értelme a zászlózásnak a táncnak? Mi a szerepük? Ma már alig találkozunk a zászlókkal, tánccal istentiszteleteken. Van ennek bibliai alapja? Ezekről a kérdésekről fog szólni a következő bejegyzésem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések